משחק דידקטי

gamesbymich

יכולות חשיבה

אם אנסה למפות את כל היכולות אותן מתרגלים באמצעות המשחקים כ”מרוץ למילה” ו”לראות אות”, אמצא את עצמי כותבת רשימה ארוכה של יכולות ותפקודים.  הסיבה לכך היא פשוטה. לא ניתן לבודד תפקוד מוחי כזה או אחר מאחר והמוח שלנו עובד כרשת אחת גדולה של נוירונים. פעולה אחת גורמת להפעלה של מגוון יכולות הקשורות אליה. לדוגמה, פעולת הכתיבה היא פעולה מורכבת מאוד מבחינה מחשבתית והיא מבוססת על יכולות רבות ביניהן, זיכרון, יכולת מוטורית, שטף מילולי, זיהוי מילים, קשב ועוד.

המשמעות, היא כאמור פשוטה. פשוט תשחקו. תפעילו את החשיבה, תשקיעו זמן וסבלנות ותרוויחו “ספורט” מיוחד שרווחו גדול משניתן לאמוד  בדרכים המוכרות לנו.

המשחק הדידקטי כמשחק משפחתי

משחק דידקטי לכל  המשפחה, הוא השקעה משתלמת. מאה אחוז רווח לכולם! סביב השולחן נוצרת אינטראקציה של תחרות חיובית. במהלך המשחק  נוצרות דינמיקות שונות, אח בכור לוקח את תפקיד “המורה”, הורה מעניק השראה ודמיון והכי חשוב, שכולם לומדים באופן עקיף מתרגלים יכולות למידה ומרחיבים את הידע שלהם. 

למידה

בין הילדים להורים, בין האחים הצעירים לבוגרים במהלך המשחק נוצרים תהליכי למידה מתוך חיקוי ומתוך הקשר. הלמידה בקבוצה מעשירה את הידע של המשתתפים. המשתתפים נחשפים למידע חדש וכך הידע הכללי של כל משתתף מתרחב. בנוסף, במהלך המשחק הילדים מפעילים חשיבה אסטרטגית, תכנון, ניטור ושינוי פעולות במהירות. כך מחזקים המשתתפים גם את כישורי הלמידה הגבוהים. זאת ועוד, הילדים (וגם המבוגרים) מתרגלים יכולות שפתיות חשובות, כשטף מילולי ושיום. מתרגלים את יכולת  הזיכרון על היבטיה השונים,  תפקודי כתיבה, וזיהוי של מילים.

אהבתם? שתפו אחרים

מאמרים נוספים ...

ניתן למצוא אותי ב...

עקבו אחרינו​

להשארת הודעה​